Julfilmer som garanterat gör succé

Julfilmer som garanterat gör succé

Koppla av på bästa sätt i jul!

Behöver du en paus från alla förberedelser inför jul? I så fall kan du komma i riktig julstämning med en mysig julfilm och samtidigt få möjligheten att koppla av. Det är viktigt att kunna koppla av då och då så att man får laddat sina batterier. Och samtidigt kan man passa på att umgås tillsammans med nära och kära. Ska du koppla av är det självklart viktigt med rätt klädsel! Börja med att skaffa dig en mjuk och snygg jultröja från oss så är du redo för en mysig filmkväll under julledigheten.

En bra julfilm

När du spenderar tid med dem du tycker om kan du lägga stressen åt sidan och bara vara, och det är precis vad julen handlar om – att koppla av och umgås med dem du tycker om. Om man tänker efter är julen en av de högtider då vi i Sverige fokuserar som mest på familjen. Det är helt enkelt en tid för avkoppling. Så tänd upp i brasan, duka fram lite godsaker och kurra ner dig i soffan tillsammans med dem omkring dig. Men vad ska man duka fram och vilken film ska man titta på, tänker du kanske? Inga problem här får du tips på både mysiga julfilmer såväl som gott tilltugg.

Receptet på en riktigt mysig julkväll

Om du vill ha en riktigt trevlig kväll under julledigheten behöver du givetvis en riktigt bra film, gott tilltugg och något gott att dricka. Här kommer ett par saker som kan vara bra att tänka på för att höja julstämningen och mysfaktorn ordentligt. Bland annat behöver du se till att ljuset är bra. Det ska inte vara för ljust när man tittar på film, men samtidigt vill man kanske inte sitta i totalt mörker - häng med här så får du fler tips för att höja mysfaktorn i jul.

En riktigt mysig filmkväll i julens tecken kräver mysiga kläder så varför inte satsa på en fin jultröja. Med en jultröja höjer du julstämningen. På Jultröja är vi experter på jultröjor såväl som julpyjamasar. Vi har nämligen Europas största utbud av julkläder. Vår framgång bygger på egen design, bra kundservice, låga priser och snabb leverans. Självklart är det dansk design. Så satsa på en rolig jultröja som höjer julstämningen rejält.

Vad ska man tänka på?

  • Mysig belysning
  • Bekväma kläder
  • Gott tilltugg
  • En bra julfilm
  • Något gott att dricka

Belysningen var vi precis inne på. Tänd inte upp alla lampor i vardagsrummet. Välj i stället ett par tända ljus och kanske några små mindre lampor som är utspridda i rummet. På det viset skapar du punktbelysning och det ger ett skönt ljus när man ska titta på film och höjer samtidigt mysfaktorn.

Bekväma kläder

När man ska koppla av och mysa i soffan behöver man bekväma kläder och vad är bättre än en julpyjamas? Våra julpyjamasar är bekväma och tillverkade i hållbart material som har minimal påverkan på klimatet och miljön. Du hittar julpyjamasar i massor av olika mönster och storlekar så varför inte satsa på pyjamasar till alla i hushållet?

Gott tilltugg

När det vankas julmys med familjen behövs såklart en massa gott att snacksa på. Julgodis i form av ischoklad och knäck är utmärkta val, men tänk på att det inte är alla som tycker om julgodis. Det kan därför vara en bra idé att också duka upp lite julkakor och bullar. Pepparkakor är en av de populäraste julkakorna, för att inte tala om lussekatter. Tänk på att välja lussekatter med och utan saffran eftersom en del inte tycker om saffran.

Vill du slå på stort kan du även duka upp klarinetter och mandelmusslor med grädde och sylt. Givetvis smakar de hembakade bäst, men om tiden är knapp kan du köpa färdiga mandelmusslor i din lokala matbutik.

Juldrycker

Inget tilltugg utan dryck och när det är jul finns det ett par särskilda drycker som vi inte kan vara utan i Sverige. Självklara val är givetvis julmust. Visste du att det är en mycket gammal tradition att dricka julmust? Julmustens förfader kallas mjöd och det drack man i Sverige redan på vikingatiden.

När det kommer till varma drycker går alltid varm chockad med vispgrädde hem hos de flesta och såklart glögg. Varje år kommer en ny smak på glögg, vilket kan vara en rolig grej att prova på om man inte föredrar den klassiskt kryddade glöggen.

De bästa julfilmerna som passar de flesta

Det viktigaste med din filmkväll är självklart filmerna. Genom att välja en film som alla gillar får ni helt klart en riktigt mysig julkväll. Men det är svårt att hitta en film som alla tycker om. En del föredrar skräckfilmer och andra tycker bättre om romantiska filmer eller komedier. Så vad ska man välja? Det är nästintill omöjligt att välja en julfilm som passar alla men här kommer ett par förslag med jultema som brukar vara uppskattade:

  • Tomten är far till alla barnen
  • Sunes Jul
  • Fanny och Alexander

Visa också

Julmat för en jul som passar alla

Julmat hör julen till och utgör en stor del av själva julen för många. Många förknippar julmat med Janssons frestelse, sill och självk...

Läs mer