Hållbarhet

På Christmas Sweats kommer hållbarhet alltid i första hand.

Det visar sig bland annat genom att vi som det enda jultextilmärket i världen som är GOTS-certifierade, vilket du kan läsa mer om här:

Men för att fatta det kort betyder det att vi lever upp till de strängaste hållbarhets- och CSR-kraven inom textilindustrin.

Att vi som företag har ett eget GOTS-certifikat bevisar att vi:

  1. Använder hållbara bomullstextilier i våra produktioner - där vi kan följa varje steg i bomullen/produktionskedjan ända från fältet till den färdiga produkten.

 

  1. GOTS-bomull måste uppfylla de strängaste hållbarhetskraven, inklusive ingen användning av bekämpningsmedel, insekticider, konstgödsel eller genetisk modifiering.

 Dessutom är all GOTS-bomull / vår bomull 100% ekologisk. 

– Förutom att ställa krav på själva materialet innebär GOTS Certifiering även att alla GOTS-produkter tillverkas i fabriker och underleverantörer som har krav på mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, rätt till fackföreningar och moderskapsförhållanden.

Vi är oerhört stolta över att ha en så hållbar profil, även om den så klart alltid kan förbättras. Vårt mål är alltid att vara längst fram med julkläder när det kommer till hållbarhet.

Vi hoppas att du tycker att våra produkter är coola – för vi ser till att du kan handla den mest hållbara jultröjan/julpyjamasen med ett gott (bättre) samvete – och tackar många gånger för att du stöttar det hållbara valet.