Bästa tipsen på adventsgåvor till alla i familjen

Bästa tipsen på adventsgåvor till alla i familjen

Traditionen med adventskalendrar har funnits i Sverige sådan urminnestider. I nästan varje familj har man en tradition med att ge varandra julkalendrar som man öppnar på morgonen varje dag under december månad fram till den 24:e, alltså julafton.

Men adventskalendrarna har inte alltid sett ut som de gör idag. De traditionella adventskalendrarna är ofta gjorda i papper med ett julmotiv. Utspritt över julmotivet är det 24 stycken olika luckor som man har kan öppna och när man öppnar luckan är det ofta en liten julbild eller en hälsning.

Traditionella adventskalendrar

Det är alltså det helt traditionella adventskalendrarna vi pratar om nu. Idag finns det många olika typer av adventskalendrar att välja mellan och ofta innehåller adventskalendrarna lite choklad. Bakom varje lucka brukar det ofta ligga en liten chokladbit som man kan äta på morgonen eller på kvällen, när man än väljer att öppna sina adventskalender.

Adventskalender med gåvor

En annan typ av adventskalender som har börjat bli mer och mer populär på senare år är en adventskalender där det finns 24 stycken olika julklappar bakom varje lucka. För barn brukar det ofta innebära att man hänger upp en stor adventskalender på väggen.

Det kan ibland vara så att det är en adventskalender som är gjord av tyg med små metallringar som representerar varje lucka. På metallringen kan man hänga små julklappar och på det viset får man en liten julklapp varje dag fram till 24:e december. Gåvorna som man ger i gåvo-adventskalendern kan vara olika stora i förhållande till både pris och storlek. Om du vill ge dina barn eller din partner en gåvo-adventskalender så kommer här lite tips på vad du kan fylla adventskalender med.

Advents gåvor till dam

Om du ska göra en gåvo-adventskalender till en kvinna så kommer här lite tips på vad du kan fylla gåvo-adventskalender med. Det är vanligt att man brukar blanda storleken på gåvorna och en del är kanske lite billigare än andra. Den 24:e brukar ofta gåvan vara lite större och mer betydelsefull än de övriga 23 “luckorna”.

Vad du ska fylla din adventskalender med beror givetvis helt på vem det är som ska få adventskalendern. Om mottagaren älskar tidningar kan du till exempel köpa 23 stycken olika tidningar och lägga bakom varje "lucka". I den 24:e och sista luckan kan det ligga en prenumeration på mottagarens favorittidning.

Det finns många olika typer av exempel på gåvo-adventskalendrar och om din mottagare föredrar kläder så kan du fylla gåvo-adventskalendern med olika klädesplagg. 24 stycken luckor kan ändå kännas som ganska många om man ska köpa kläder till varje lucka, men det behöver inte bli så dyrt om du till exempel lägger ett par strumpor i en lucka och underkläder i en annan lucka. I den sista luckan kan du eventuellt lägga en snygg julklänning.

Vi på Jul-Tröja har en hel uppsjö av olika julklänningar som passar kvinnor och damer i alla åldrar.

Advents gåvor till herr

Om du ska göra en gåvo-adventskalender till en man så kommer här lite tips på vad du kan fylla kalenderns luckor med. Hur du väljer att utforma kalendern är mindre viktigt. Det som räknas är att det är 24 stycken olika saker som personen får när man öppnar luckan varje dag, från den första till den 24 december.
Om mannen du ska ge gåvo-adventskalendern till är händig kan du till exempel fylla luckorna med skruvar, muttrar, verktyg och annat smått och gott, som kan behövas om man tycker om att pyssla och fixa där hemma.


En helt annan idé är att satsa på små bra-att-ha-saker. Det kan till exempel vara en ficklampa, en fällkniv, en ny häftapparat eller någonting annat som är bra att ha. I den sista luckan kan du placera en lite finare julklapp i form av en snygg jultröja till exempel.

Advents gåvor till barn

Om du ska göra en adventskalender till ett barn i form av en gåvo-adventskalender är det såklart upplagt att fylla kalendern med roliga leksaker. Bakom varje lucka eller paket kan du placera små leksaker som barnet får från den 1 december till och med den 23:e.

Bakom den sista luckan kan du placera en lite mer betydelsefull julklapp, det kan till exempel vara en rolig julpyjamas för barn. Vi på Jul-Tröja har ett helt sortiment av julpyjamasar för barn. En julpyjamas är en pyjamas med ett roligt stämningsfullt julmotiv. För barnet blir det roligt att ta på sig pyjamasen eftersom den har ett roligt tryck eller motiv.

“Vi på Jul-Tröja är stolta över att vi har GOTS-certifierade kläder. Det betyder att du som kund kan vara säker på att du får kvalitet när du handlar hos oss. Men du behöver inte bekymra dig om priset för vi säljer faktiskt de billigaste GOTS-certifierade tröjorna är världen. Ändå har våra intäkter har gått från 40 000 € 2016 - till 4 250 000 € 2021” - Jesper Ahm, vd.

Visa också

Här får du tips på bästa julklapparna i år!

Hur ska man tänka när man ska fixa en bra julklapp?

Om du är ute i sista stund har du säkert lite panik över...

Läs mer